Микроскопско естетско пломбирање на предни заби – Injection Molding

Со Injection Molding методата добивате квалитетна пломба која нема да има потреба да ја менувате на една или две години поради тоа што пломбата се обоила или паднала.

Причина за паѓањето на пломбите е тоа што не се користи кофердам – работното поле треба да е суво и чисто, а не да е во контакт со плунката, не се отстранува забниот плак (биофилмот), а тоа е исто како да лепите нешто на нечиста површина и затоа по одреден период пломбата се обојува.

На следниве слики е прикажано успешно финализирано естетско пломбирање на горни предни заби со само една посета!

Додади коментар